Studenterkørsel på Fyn
Der hersker en århundrede gammel debat i Danmark om, hvad der er bedst - Jylland eller Sjælland.
Jyderne synes, at "Djævleøen" er fyldt med en flok snobbede reservesvenskere, og Sjællænderne synes, at folk på "den tyske badebro" er en flok nærige bønder.
Fynboerne har for længst indset, at de begge har ret.
Fyn har H.C. Andersen, Richard Møller Nielsen og brunner.
De fynske studenter kan derfor nyde studenterkørslen velvidende, at de kommer fra den bedste del af Danmark.
Spøg til side, så er der noget særligt over at køre rundt på Fyn, når man er blevet student. Byerne har masser af historie, kultur og er altid klar på en fest, mens den fynske natur er noget af det mest idylliske i hele landet.
Uanset, om I bor i en af de store byer eller ej, skal jeres hue naturligvis fejres med en lastbiltur og et brag af en fest.
For de af jer, som ikke bor i de større byer, kan der selvfølgelig være længere mellem destinationerne på turen. I de tilfælde er det ikke unormalt, at man deler studenterkørslen op i to dage, så man kan nå rundt til det hele, mens man stadig har tid til at nyde dagen.
Og man fortjener altså at nyde sådan en dag!
Vi står til rådig, så I kan få indfriet jeres ønsker til en fed og uforglemmelig dag i selskab med hinanden.
Studenterkørsel i Odense
Den fynske hovedstad sender hvert år mange hundrede nye studenter videre i livet.
Men inden da skal huen selvfølgelig fejres på behørig vis med høj musik, lastbiltur og snabelvand fra Albani.
O'ense er Odins by, og de årlige studenterfester ville gøre de gamle vikinger stolte over, at deres efterkommere ikke er blevet nogle slatne vatnisser.
(looking at you, Sweden)
Studenterkørsel i Svendborg
Når man kommer fra Svendborg, burde studenterkørsel næsten være studentersejltur i stedet.
Der er i hvert fald meget få byer i Danmark, der har samme forhold til havet - lidt ligesom Esbjerg, bare uden lugten af fisk.
Med sin beliggenhed ud til det Sydfynske øhav ses det også ofte, at studenterkørslen på bl.a. Ærø, Tåsinge og Thurø slutter af med en bytur i Svendborg, eller at man deler turen op, så de første dag bruges på at besøge forældre og dag nummer to bruges på fest.
Vi vil ikke anbefale, at I gør det i modsat rækkefølge.
Studenterkørsel i Nyborg
Den fynske købstad er en større, men charmerende og ikke mindst historisk by på østsiden af Fyn.
Studenterturen i Nyborg går ofte forbi Nyborg Slot, som har lagt navn til byen selv, og som er Nordens ældste kongeborg med næsten 1000 år på bagen.
Mange klasser vælger at køre forbi og så taget billeder med slottet som baggrund - en unik mulighed for studenterne i Nyborg.
Og så kan nyborgenserne i øvrigt bryste sig af ved at have fostret Erik Balling, som om nogen har skabt nyere dansk kulturhistorie som instruktør på Matador, Huset på Christianshavn og filmene om Olsen Banden.
(tak, siger vi bare!)
Studenterkørsel i Middelfart
Knudepunktet mellem Fyn og Jylland har, ligesom mange andre byer, skabt sine egne traditioner for lastbilturen.
Langt de fleste vælger f.eks. at køre forbi Café Razz, der ligger ud til Lillebælt, og hvor man også lige kan sørge for at få klippen en bølge i huen.
Det ville jo næsten være en skam, hvis ikke greb chancen, hvor nu den byder sig til på et sølvfad.
Studenterkørslen i Middelfart går også ofte over Lillebæltsbroen (den rigtige af dem), så ikke nok med, at byens dimittender altid er garanter for et brag af en fest, så har de nok også den flotteste udsigt at nyde undervejs på vognturen.
Studenterkørsel i Faaborg
Faaborg emmer af charme og smuk, dansk natur.
Og når årets dimittender er på studenterkørsel, emmer den også af fest, fællessang og masser af kolde bajere på en varm sommerdag.
Inden man får helt så mange genstande indenbords, at motorikken begynder at halte, skal der selvfølgelig danses.
På Torvet er det traditionen tro ungdommens evner inden for Lanciers, der er til skue for masserne, mens Kai Nielsens bronzestatue 'Ymerbrønden' plejer at være centrum for studenternes kædedans.
De historie- og religionsinteresserede kan glæde sig over, at den forestiller den nordiske mytologis skabelsesberetning.
Og de af jer, som har en forkærlighed for freudiansk symboltolkning i dansktimerne, kan hygge jer over, at den er grænsende til vulgær relativt eksplicit i sin fremtoning.