Studenterkørsel i Horsens
Studenterhue, gallafest og lastbiltur!
Det er uden tvivl fedt, når man endelig bliver student, og kan fejre et foreløbigt punktum for skolelivet med alt, hvad der hører til af traditioner, fejring, venskaber og gode øjeblikke med klassekammeraterne.
Ligesom i resten af landet er der hvert år studenterkørsel i Horsens, hvor de afgående gymnasieklasser traditionen tro pimper en lastbil op med bannere, bøgeblade og bajere.
Vi, der (desværre) allerede har haft vores studentertur, kan godt garantere jer, at I har noget at glæde jer til.
Og vi er stolte over at kunne være en lille, men betydelig del af jeres fejring - for en fejring, dét fortjener I!
Når I er nået til kulminationen på jeres hidtidige skoleliv, står vi klar med en lastbil, så I også kan komme på studenterkørsel i Horsens ligesom de tidligere års dimittender - og så er det op til jer at gøre festen endnu federe.
Den traditionsrige studentertur i Horsens
Horsens er en af de ældste storbyer i Danmark, og har stået siden 1100-tallet.
I den tidlige middelalder var byen kendt som Horsnæs, og fungerede som en vigtig dansk handels- og skibsfartsby, der lå i evig konkurrence med Hansestæderne mod syd.
Horsens har derfor en lang og stolt rolle i danmarkshistorien, men mest kendt er byen nok for at være fødested for den danske søhelt og opdagelsesrejsende Vitus Bering.
Horsens' bysøn var en okay sej type.
Han beviste, at Asien og Nordamerika ikke er landfast med hinanden ved at sejle igennem, hvad vi nu kender som Beringstrædet, og så var han med til at give den svenske flåde en solid røvfuld under Den store nordiske krig.
(og der er altid point for at vinde over svenskere!)
Verden ser naturligvis meget anderledes ud nu, end den gjorde på Vitus Berings tid, men I nye studenter fra Horsens vil bestemt ikke tage skade af at møde verden med samme nysgerrighed og stolthed som Bering.
Og selvom det ville være lige rigelig kreativt at kalde studenterkørslen for en opdagelsesrejse, så er den stadig den symbolske første rejse ud i verden efter gymnasietiden.
Ja, og så selvfølgelig en undskyldning for at drikke et utal af bajere, mens man synger alt for højt med på musik, selvom man ikke kan huske det meste af teksten... men altså også lidt det dér med symbolsk rejse!
Hvordan planlægger I jeres studenterkørsel i Horsens?
Som en af de større byer i landet har Horsens naturligvis en god stak muligheder for at gøre studenterturen til noget særligt.
Det mest almindelige for hvert års lastbiltur er naturligvis, at man kører forbi forældrene til klassens elever.
Her er der som regel sat både drikkelse og lidt snaks og lignende frem til de tørstige, unge mennesker.
(og sørg nu for at få noget at spise undervejs - det medfører evig vanære, hvis man går under)
Desuden har Horsens sin egen studentertradition, når det kommer til lastbilturen - at man lige skal et smut forbi Hjortebrønden på Søndergade.
Her danser studenterne omkring bronzekalven, og ofte kravler folk også op på den og får taget sjove billeder.
Ja, og så er der nogle, der får taget lidt mere sjofle billeder med statuen.
(vi dømmer ikke, bare I hygger jer)
Og når man nu alligevel er ved det gamle rådhus, så skal man jo næsten også have taget billeder af den mega fede vogn, man har pyntet, foran en af de mest historiske og ikoniske bygninger i Horsens.
Nu, vi snakker om ikoniske bygninger, så er det måske også en idé værd at lægge turen forbi det gamle statsfængsel, hvis rådhuset er lidt for main stream til årets fedeste fest.
Vi kan i hvert fald godt se det sjove i at få taget billeder af studentervognen og klassen foran et fængsel, når man nu endelig er "fri" af gymnasiet.
Afslutningen på jeres studenterkørsel
I skal selvfølgelig også beslutte, hvordan I vil slutte lastbilturen af.
Der er en masse smuk natur i og omkring Horsens, og det er bestemt ikke ualmindeligt, at gymnasietidens sidste fest bliver holdt i det fri.
Det er nu også oplagt at nyde den lune sommeraften, mens man nyder sine kammeraters selskab, og lige slår fast, at man altså godt kan drikke et par øl endnu.
Eksempelvis kan man slå sig ned i Lunden, eller tage ud til Nørrestrand, eller området omkring Bygholm sø. Så kan man også slå to fluer med ét smæk, hvis man vil have klippet en bølge i huen
(og det vil man jo)
Hvis nogle af klassens forældre eller ældre søskende vil stå for det, kan I også gøre det til en grillfest, så I ikke skal tænke på at skulle planlægge aftensmad et andet sted.
Når det er sagt, er der selvfølgelig også mulighed for at holde festen hjemme hos en af jeres forældre - det er faktisk, hvad langt de fleste vælger at gøre.
Uanset, hvad I vælger på jeres studenterkørsel i Horsens, så står vi til jeres rådighed med en vogn, så I kan få den mega fede dag, aften og fest, I ønsker og har fortjent.
Vi glæder os til at høre fra jer - og tillykke med huen!