Studenterkørsel i Nordjylland
Nordjylland har et af de smukkeste naturområder i Danmark.
På en lun sommerdag, når man kører studenterkørsel og nyder en kold bajer (eller et par stykker) i selskab med sine klassekammerater, kan det nordjyske landskab kun gøre stemningen mere idyllisk og dagen endnu bedre.
Ja, altså, medmindre man er gået for hurtigt under, naturligvis.
Men det plejer nu ikke at være et problem, for i Nordjylland ved de godt, hvordan man fester.
Der kan til gengæld være langt mellem de enkelte stop på ruten, så de større klasser plejer at holde studenterkørsel over to dage, så man ikke skal stresse over at have for lidt tid til at kunne nyde dagen rigtigt.
Eksempelvis ser vi tit, at studenterne fra de mindre byer eller områder bruger den første dag på at køre rundt til hinandens forældre og hilse, mens andendagen bliver brugt på at køre til en af de større byer, ofte Aalborg, hvor man virkelig giver den gas og fester igennem.
Og vi kan i øvrigt garantere jer, at I ikke har lyst til at gøre det i omvendt rækkefølge, hvis det skal være to sammenhængende dage.
Der er i øvrigt ofte rift om datoerne for studenterkørslen i Nordjylland, så vi anbefaler, at man er i god tid, når man undersøger mulighederne for at leje en vogn til den store dag.
Studenterkørsel i Aalborg
Som den største by i Nørrejylland er der garanti for en fed fest, når de nye studenter kører gennem byen. Særligt er Jomfru Ane Gade et populært mål for studenterkørslen, både i Aalborg og for de nærliggende områder.
Nordens Paris har ry for at være en by, der kan holde til en fest eller to, og det er ikke uden grund, så er I fra byen eller et af områder i nærheden, kan I godt begynde at se frem til et brag af en lastbiltur i den nordjyske hovedstad.
Studenterkørsel i Hjørring
Bliver man student i Hjørring starter lastbilturen gerne af med at køre forbi Springvandpladsen, hvor man danser kædedans omkring springvandet.
(og tit også gennem den store ring ved siden af, fordi... ja, hvorfor ikke?)
Vandet er ikke helt dybt nok til at man kan bade i det og få den famøse bølge klippet i huen, men det er der heldigvis råd for.
Sct. Knuds Kilde er kommet mangen en student til undsætning i en landsdel, der ellers ikke ligger ud til vandet.
Endnu en tradition er, at studenterne i Hjørring får taget billeder foran det gamle rådhus i byen - en metafor for forbindelsen mellem byens historie og nutid.
Studenterkørsel i Frederikshavn
Frederikshavn har været beboet af mennesker i flere tusinde år - helt tilbage til den nordiske stenalder.
Levevilkårene i området har betydet, at mennesker har kunne bosætte sig og med tiden udvikle den kultur, som med tiden ville blive til Danmark.
Det er næsten vildt at tænke over, hvor mange generationer, der er vokset op og taget videre ud i livet på det samme stykke jord, som man selv - og hvorfra man nu selv åbner et nyt kapitel i livet.
Måske netop pga. den stærke forbindelse til dansk historie ser vi tit, at studenterturen går forbi Nordre Skanse, hvor mange klasser får taget billeder af sig selv og den mega pimpede vogn, man kører rundt i.
Det samme gør sig gældende for Frederikshavn Kirke, der med sin unikke arkitektur er et af Frederikshavns vartegn.
Studenterkørsel i Nørresundby
Nørresundby bliver tit regnet med som en del af Aalborg, men er faktisk sin egen selvstændige by.
Studenterkørslen i Nørresundby indebærer ofte, at man kører forbi Strandparken, så man kan få klippet en bølge i huen - for det skal man jo næsten, når muligheden er der.
Efter besøget hos klassens forældre går turen som regel over en af broerne til Aalborg, hvor man fester efter alle kunstens regler, eller hjem til nogen med god plads, hvor aftenen fortsætter.
Studenterkørsel i Thisted
Er man på studenterkørsel i Thisted, kan man glæde sig over, at der er rig mulighed for at bade med studenterhuen på hovedet, så man kan få klippet en bølge i den.
Og helt ærligt, det vil man jo gerne.
Byens oprindelige navn har været Tyrs Sted, og er dermed opkaldt efter den nordiske krigsgud - I ved, ham, der gav Fenrisulven en hånd.
(apologies for the dad joke)
Men spøg til side, så har studenterne fra Thisted det i hvert fald med at kanalisere deres indre vikinger under lastbilturen, hvor der i den grad bliver festet igennem.